Loofpesto
10 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Pureer met de staafmixer het peenloof met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie.
- Roer de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en schep de pesto in een schaaltje.
- Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
- Koop een bos wortels met het groen er nog aan: het malse groene loof van bospeentjes is ideaal voor een pesto.
- Tip: Maak meteen een dubbele portie en bewaar op een koele plek onder een laagje olijfolie. Ook lekker bij gebakken zoete aardappelblokjes.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 155 kcal
- 15 g vet waarvan 4 g verzadigd
- 1 g koolhydraten
- 4 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen