U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Loofpesto

10 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Grip ’n Dip (600 g)
  • Handvol loof van bospeentjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 3 el geraspte oude kaas
  • Staafmixer

Bereiding:

  • Pureer met de staafmixer het peenloof met de knoflook, de pijnboompitten en de olijfolie.
  • Roer de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en schep de pesto in een schaaltje.
  • Bereid de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de dip.
  • Koop een bos wortels met het groen er nog aan: het malse groene loof van bospeentjes is ideaal voor een pesto.
  • Tip: Maak meteen een dubbele portie en bewaar op een koele plek onder een laagje olijfolie. Ook lekker bij gebakken zoete aardappelblokjes.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 155 kcal
  • 15 g vet waarvan 4 g verzadigd
  • 1 g koolhydraten
  • 4 g eiwit
  • 1 g vezels
  • 0,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen